Vesna Kovačević

prof. hrvatskog jezika, učiteljica savjetnica

Moj život

Profesorica
Proteklih šesnaest godina predajem hrvatski jezik u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama. Prije toga, deset sam godina predavala hrvatski jezik u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga, također u Našicama.
Izrada filmova
Ovi filmovi (od milja nazvani 'filmići') većinom su plod truda i rada moje medijske skupine u OŠ kralja Tomislava u Našicama i moje malenkosti. Amater sam, ali zaljubljenik u medijsku kulturu.
Izrada igrica
Bavim se izradom igrica za nastavu hrvatskoga jezika u osnovnoj školi. Ovo mi je područje prilično novo, ali u njemu vidim ogroman potencijal za (re)animiranje učenika i uvođenje tehnologije u učenje na zabavan i edukativan način. Ova je stranica rođendanski dar moje kćerke (studentice informatike) pa joj se ovim putem zahvaljujem što mi je otvorila novi prozor u svijet. Od srca ti hvala, draga Ana-Marija! :)
Slobodno vrijeme
U slobodno vrijeme bavim se biciklizmom, kampiranjem i kanuiranjem. Velik dio svoga života posvetila sam aktivnom igranju stolnoga tenisa, a posljednjih godina volim provoditi vrijeme u prirodi jer, kao što veliki Albert Einstein kaže, Priroda nam skriva svoje tajne jer je veličanstvena,
a ne jer je varalica.

Iako kažemo da slika govori tisuću riječi, dragi čitatelju, za tebe sam pripremila i jedno i drugo. Dobrodošao u jedan djelić moga života.

Antun Gustav Matoš, Samotna ljubav

Ne mogu odoljeti da ne objavim "Samotnu ljubav", pjesmu poznatoga književnika Antuna Gustava Matoša, pjesmu koju sam obožavala još u srednjoškolskim danima. Posvećujem je "našem" Matošu. One koji ne znaju podsjećam da je Matoš dijelom i Našičanin (majka mu je Našičanka, a rođen je i na Antunovo, kad Našičani slave svoj dan).
 

"Jednog dana probudit

ćeš se i više neće biti vremena da uradiš stvari
koje si oduvijek želio uraditi.
Uradi ih sad!"

- Paulo Coelho

"Život nije trka,
već putovanje u kojem treba uživati,
na svakom koraku."

- nepoznat autor

"Najveće postignuće
je da budete ono što jeste
u svijetu koji konstantno pokušava od vas napraviti
ono što niste."

- Ralph Waldo Emerson

Galerija

This website is created with Website Builder - Ucraft
i want a website like this
Ucraft is a free website builder that provides web designers, marketers and business owners with a set of web design tools to start their next awesome project in minutes. No coding or designer skills needed. Go to Ucraft